Rezistă chioșcurile de la metrou?! Săptămâna aceasta ar trebui să fie închise, dar nimeni n-a ținut cont de termenul limită

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Războiul dintre conducerea Metrorex și sindicatul condus de Ion Rădoi intră într-o nouă etapă. Azi ar trebui să înceapă evacuarea spațiilor comerciale din subteran, anunțată la sfârșitul lunii martie, cu termen de aplicare 2 aprilie. Comercianții n-au respectat însă ultimatumului și se pare că niciun spațiu n-a fost, deocamdată, închis, potrivit Realitatea Plus.

Pe 25 martie, conducerea Meterorex a anunțat evacuarea spațiilor comerciale din subteran, deținute în proporție de 80% de sindicatul condus de Ion Rădoi. Termenul limită a fost fixat pentru data de 2 aprile, însă comercianții nu s-au conformat.

Pe 26 martie, sindicaliștii au blocat circulația metroului toată ziua, invocând un protest spontan legat de negocierile salariale, precizând că n-ar exista vreo legătură cu anunțul privind închiderea spațiilor comerciale.

În ziua limită, 2 aprilie, conducerea Metrorex a anunțat că spațiile comerciale administrate vor fi evacuate începând de luni.

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a afirmat și el că prin contractul de valorificare a chiriilor pe spaţiile comerciale de la metrou, prin care circa 80% din bani sunt direcționați către sindicatul condus de Ion Rădoi, se creeză o „gaură neagră” în bugetul Metrorex.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI