Exclusiv! Fost expert DNA, actual director în Primăria Constanța, implicat în afaceri ilegale cu terenuri la Vama Veche

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a pus în funcția de director al Direcției de Cadastru Constanța, în luna noiembrie 2020 pe Cătălin Cucoară, așa-zis expert al DNA în cadastru. Ce nu știa primarul Chițac este că acest Cucoară are un trecut dubios, cu infracțiuni posibile foarte grave. Lăsăm DNA să se pronunțe. În vara lui 2020 se petreceau două evenimente pe care DNA ar trebui să le conexeze:

1 Cătălin Cucoară a cumpărat în 2020, împreună cu fratele său, Cristian Cucoară, un teren de 400 mp în localitatea Vama Veche, teren cu vedere la mare, pe care a dat, conform datelor oficiale… 10.000 euro!!! Acel teren valora în 2020 pe puțin 150.000 euro. A avut Din documentele oficiale rezultă că acel teren ar fi aparținut lui Bezim Alexandru, un cetățean din Piatra Neamț, de unde provin și frații Cucoară. Terenul nu a fost cumpărat de fratii Cucoară, ci prin procură a fost delegat Alcaziu Vasile, rudă cu fratii Cucoară, angajat al Oficiului de Cadastru Constanța. Suma de 15 (cincisprezece) ori mai mică dată pe acest teren de frații Cucoară a fost plătită în numerar, conform contractului de vânzare-cumpărare. De ce a plătit în numerar? Ca să nu lase urme. Erau multe urme de șters! Din contractul de vânzare-cumpărare aflăm istoricul acelui teren: a fost cumpărat fix de un cetățean din Neamț, Bezim Alexandru, de unde sunt și frații Cucoară, în 2003. Dar nu se spune de unde l-a cumpărat acest Bezim. La Cadastru este trecut un act administrativ al primăriei din Limanu, nr 43 din 10.07.2003, ceea ce înseamnă că acel teren a fost al primăriei Limanu și a ajuns in posesia lui Bezim, dar nu se spune oficial cum… L-am sunat pe Cătălin Cucoară să ne spună de unde a luat Bezim terenul de 400 mp și ne-a spus non-șalant că nu l-a interesat… Practic Bezim figurează ca unic proprietar la istoricul terenului, iar un expert în cadastru spune care îl cumpără subevaluat de 15 ori spune că nici nu l-a interesat de unde are acel Bezim terenul!!!! Nu l-a interesat că-l are de la primărie! Cătălin Cucoa ră a fost expert DNA la Constanța și cumpără deci în pandemie un teren mult subevaluat și nu vrea să-i știe istoricul, nu vrea să afle că a fost terenul primăriei.

2. Anul trecut, chiar în perioada în care frații Cucoară cumpărau acel teren subevaluat de la Bezim, printr-un interpus, fără “să știe că fusese terenul primăriei”, unul dintre frați a încercat să ajute la comiterea unei infracțiuni de către primarul localității Limanu. Cristian Cucoară, fratele expertului DNA Cătălin Cucoară, deține societatea de cadastru Car Top. La această societate lucrează și soția expertului DNA Cătălin Cucoară, dar acest lucru nu apare în declarația lui de interese depusă în 2020 la Primăria Constanța. Societatea Car Top a încercat să intabuleze în inventarul comunei Limanu un teren vast, DOMENIU PUBLIC AL STATULUI ROMÂN, o plajă situată chiar în fața terenului subevaluat cumpărat de fratii Cucoară. Găsiți detalii despre acea hoție Aici. Pe acel teren primarul din Vama Veche deține în mod fictiv un bar, numit Unbar (fost Acolo). Faptul că primarul a detinut fictiv acel bar rezultă din declarațiile unui martor la DNA. Cu alte cuvinte, primarul a încercat să treacă în inventarul comunei un teren domeniu public al statului, o plajă, cu ajutorul vecinului Cucoară, chiar când acesta cumpăra la preț subevaluat de 15 ori un teren ce aparținuse primăriei.
Deși DNA Constanța a fost înștiințată încă din vara anului trecut despre această cârdășie procurorii au tergiversat cazul. Practic au vrut să-și protejeze un coleg, pe Cătălin Cucoară, ajutându-l pe acesta să acceadă la funcția de director al Direcției de Cadastru Constanța.

Din datele noastre incipiente și procurorul-șef al DNA Constanța are niște interese personale în acea zonă. Despre aceasta în materialele viitoare.
Mai jos vedeți fotografii ale terenului, detalii din contractul de vânzare-cumpărare înregistrat oficial și facsimil din declarația de avere a lui Cătălin Cucoară. În facsimil puteți vedea și alt detaliu interesant:

În declarația de avere fostul expert DNA, actual director al Direcției de Cadastru Constanța nu trece valoarea terenului, ca să nu bată la ochi. Trece că este neimpozabil. Un teren de peste 150.000 de euro, la buza plajei în Vama Veche, este dat drept teren neproductiv, o pârloagă. Pe terenul învecinat este hotelul Ok by Ovo. Imediat lângă alte hoteluri, deci un teren ca-n vestul sălbatic, clar… Furtul de către primarul localității Limanu a unui teren domeniu public al statului, teren aflat la frontiera cu Bulgaria, cumpărarea dubioasă de către un “expert DNA” (care se da de la SRI) a altui teren învecinat, de 15 ori subevaluat, tergiversarea DNA, neimplicarea altor instituții, ne arată un lucru foarte grav:

România nu este condusă de un “stat paralel”, din umbră, ci de un “stat mafiot”, la vedere!

va urma

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI