Începând cu 2022, la Wimbledon se va juca şi în prima duminică

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Turneul de tenis de la Wimbledon a renunţat la una din tradiţiile sale şi începând cu 2022 va programa partide şi în prima zi de duminică, cea dinaintea optimilor de finală, care până acum era liberă, transmite AFP, care îi citează pe organizatorii englezi.

Wimbledon este singurul turneu de Grand Slam care respectă prima zi de duminică, cea dinaintea optimilor de finală, fază care se desfăşura integral în ziua de luni. Din 2022, partidele din optimi se vor juca pe durata a două zile.

Până în 1981, nu se juca duminica la Wimbledon, finala feminină fiind programată vinerea, urmată de cea masculină de sâmbăta.

Ian Hewitt, preşedintele All England Club, organizatorul Grand Slam-ului pe iarbă, a justificat decizia prin faptul că programarea tuturor meciurilor din optimi într-o singură zi ridică probleme importante, chiar dacă fanii apreciau acest sistem.

Turneul de la Wimbledon, care în 2020 a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus, este prevăzut în acest an între 28 iunie şi 11 iulie, iar organizatorii speră ca spectatorii să aibă acces în proporţie de 25% din capacitatea arenelor. 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI