Rareș Bogdan, precizări despre certificatul UE Covid-19: Tentativele de falsificare vor fi rapid detectate

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Șeful Delegației EPP România din Parlamentul European, Rareș Bogdan, anunță un vot crucial azi, în deliberativul UE, legat de forma certificatului UE Covid-19. Totodată, eurodeputatul face un apel către cetățenii României să se vaccineze, pentru a contribui la imunizarea cât mai rapidă a populației și la reluarea activităților de dinaintea pandemiei.
„Comisia LIBE a stabilit forma certificatului în conformitate cu principiile ce stau la baza principiilor și valorilor eurosistemului, iar astăzi după prânz avem votul final. Am subliniat necesitatea nediscriminării și a protecției datelor cu caracter personal. Persoanele care sunt vaccinate, au un test PCR negativ, vorbim aici de 72 de ore, sau au un test rapid negativ, făcut în ultimele 24 de ore, precum și persoanele care au test pozitiv de anticorpi la proteina spike în ultimele 6 luni vor fi considerate că prezintă un risc semnificativ redus de infectare, deci libera lor circulație nu trebuie restricționată”, ne-a declarat Rareș Bogdan.
Eurodeputatul a precizat că documentul va conține un cod de bare interoperabil care va permite verificarea autenticității, validității și integrității certificatului, dar și detectarea și raportarea eventualelor fraude către autoritățile competente.
Informațiile înscrise în certificat trebuie să fie cel puțin în limba sau limbile oficiale ale statului membru și în engleză și va fi eliberat gratuit.
Rareș Bogdan a mai declarat că statele membre nu ar trebui să introducă restricții suplimentare de călătorie, adică autoizolare, carantină sau test suplimentar pentru deținătorii de certificate. Totodată, eurodeputatul a mai spus că nu vor fi acceptate vaccinurile neautorizate în Uniunea Europeană (cel rusesc sau cel chinezesc).
Nu în ultimul rând, Rareș Bogdan a făcut un apel la cetățenii României să se vaccineze. „După cum a subliniat președintele Klaus Iohannis, revenirea la normalitate depinde de cât de bine merge vaccinarea. Îi rog pe toți românii să meargă să se vaccineze! Sunt încă cazuri grave la ATI, mulți dintre semenii noștri pier, iar vaccinarea este singura modalitate prin care putem opri pandemia. Să fim conștienți de această miză!”, a punctat eurodeputatul.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI