Începe vaccinarea anti-COVID-19 la adolescenți

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Valeriu Gheorghiță a anunțat că vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste între 12 și 15 ani va începe în prima parte a lunii iunie, chiar de săptămâna viitoare, imediat după autorizarea Agenției Europene a Medicamentului pentru serul de la Pfizer/BioNTech.

Agenția Europeană a Medicamentelor va emite cel mai probabil, pe 29-30 mai, recomandarea de autorizare pentru grupa de vârstă 12-15 ani pentru Pfizer, după care va începe și vaccinarea în România, în prima parte a lunii iunie, a anunțat Valeriu Gheorghiță, joi seară. 

„Probabil că în prima săptămână a lui iunie putem să și demarăm această activitate”, a spus Gheorghiță și a explicat că „în momentul în care Agenția Europeană a Medicamentului va acorda autorizarea, Comisia ia act de această recomandare și definește autorizarea, se traduce prospectul în limba română și ulteiror putem administra vaccinul și la această grupă de vârstă. Din punct de vedere al organizării efective nu este o particularitate deosebită”.

Șeful CNCAV a precizat că vaccinarea anti-COVID-19 pentru copii va avea loc în centrele existente, dar doar în acelea care au vaccin de la compania Pfizer și prin cabinetele medicilor de familie, „unde putem distribui, având în vedere rellaxarea condițiilor de păstrare la 2-8 grade, putem distribui vaccin și în cabinetele de medicină de familie”.

Valeriu Gheorghiță a amintit că aceștia pot merge în centrele de vaccinare, dar numai însoțiți de un părinte sau un tutore: „Procedura e aceeași, schema de vaccinare e aceeași, doza este aceeași, protocolul rămâne la fel. Singura particularitate este prezența părintelui sau a tutorelui care trebuie să își dea acordul”.

Șeful CNCAV a anunțat deja de săptămâna trecută un maraton de vaccinare pentru copii organizat în România în zilele de 31 mai și 1 iunie, pentru a marca Ziua copilului. 

Vaccinul Pfizer/BioNTech este deja aprobat în SUA și UE pentru adolescenții cu vârste de cel puțin 16 ani. Vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani a început deja în SUA pe 13 mai după autorizarea vaccinului de la Pfizer de FDA. Vaccinarea copiilor este considerată un pas hotărâtor în atingerea imunității de turmă și încheierea pandemiei.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI