Când ar putea începe vaccinarea cu a treia doză, ce anunță autoritățile

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

România va începe imunizarea cu a treia doză, săptămâna viitoare. Anunțul a fost făcut de coordonatorul Campaniei de Vaccinare, doctorul Valeriu Gheorghiță. Persoanele vulnerabile, cu probleme de imunitate se vor putea programa online. În tot acest timp, sute de centre de vaccinare anti-COVID s-au închis după ce interesul pentru imunizare a scăzut considerabil în țara noastră.

„Luăm în considerare devansarea termenului anunțat, știm că EMA urrmează să se pronunțe pe 4 octombrie. Ținând seama de situația epidemiologică, luăm în calcul devansarea acestui termen.

Săptămâna aceasta are loc o ședință de lucru la care vor participa experți și vom decide exact strategia.

Luăm în considerare, în primul rând, administrarea unei doze 3 categoriilor de persoane predispuse la forme severe de boală, cu risc mare de a nu genera un răspuns imun suficient de ridicat după prima schemă de vaccinare – şi aici sunt incluse categoriile persoanelor cu condiţii de imunosupresie, dar şi persoanele care prin natura profesiei au un risc crescut de îmbolnăvire şi care sunt implicate în activităţile critice pentru gestionarea pandemiei, precum personalul medical”, a spus Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI