Ludovic Orban, atac la Iohannis după ce a pierdut șefia PNL

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Ludovic Orban a reacționat luni după ce a pierdut alegerile pentru șefia PNL. Orban a lansat un atac dur la adresa lui Klau Iohannis. Acesta spune că președintele a încălcat Constituția pentru că l-a susținut pe Florin Cîțu în această campanie.

„Ați văzut cu ochii dvs. cum la acest congres președintele României a încălcat Constituția. A spus limpede că-l sprijină pe Cîțu. Președintele României a spus-o. Toate speculațiile pe perioada campaniei că președintele îl susține pe Florin Cîțu, faptul că ei și-au construit întreaga campanie pe mesajul ăsta, că e ordin de zi pe unitate, de la Președinție, să iasă Cîțu președinte… Eu nu l-am crezut, pentru că nu am asistat la nicio discuție între președinte și lideri din partid la care să le fi cerut Iohannis s-l sprijine pe Florin Cîțu. E adevărat că am avut informații de la toți membrii care îmi povesteau cum fac campanie diferiți președinți”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea Ludovic Orban îi acuză pe colegii de partid că l-au trădat.

„Planificatorii acestei lovituri de partid care au orchestrat cea mai puternică lovitură împotriva democrației și-au bătut joc de istoria glorioasă a PNL și au transformat PNL, coborându-l la cele mai joase cote de popularitate. Dacă cineva își imaginează că poate să îmi închidă gura, înseamnă că nu mă cunoaște. Sâmbătă şi duminică am asistat la cele mai grave încălcări ale normelor democratice care au fost săvârşite în ultimii 31 de ani. După o campanie în care racolarea în echipa câştigătoare s-a făcut mai mult cu arcanul, după o campanie în care au fost daţi afară din funcţii publice de liberalii din echipa lui Cîţu zeci de susţinători ai mei din PNL (…) totul a culminat cu un aşa-zis congres în care a fost încălcat în mod flagrant şi grav un drept fundamental în democraţie – libertatea de a alege liber”, a declarat Ludovic Orban.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI