Moțiunea de cenzură va fi citită în Parlament. Ce i se reproșează lui Florin Cîțu

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Senatorii şi deputaţii se reunesc în şedinţă comună, de la ora 14, pentru prezentarea moţiunii de cenzură iniţiate de 157 de parlamentari PSD. Titlul moțiunii este „Stop sărăciei, scumpirilor şi penalilor. Jos Guvernul Cîţu!”

După ce se va citi, moțiunea urmează să fie dezbătută și votată marțea viitoare, de la ora 12.

Iată ce i se reproșează lui Florin Cîțu:

  • Datoria publică care crește cu 1.700 de euro pe secundă iar „fiecare român devine mai dator la finalul acestui an cu 2.300 de euro”.
  • Puterea de cumpărare care a scăzut cu 12% : „Fiecare român este mai sărac cu 560 de euro după măsurile care au distrus puterea de cumpărare. În plină explozie a preţurilor, în condiţiile unei creşteri galopante a inflaţiei, Guvernul nu a găsit altă soluţie decât îngheţarea pensiilor, alocaţiilor şi a salariilor. Statisticile oficiale arată clar că puterea de cumpărare a scăzut cu peste 12%. Cu toate acestea, prin lipsa măsurilor de compensare a pierderilor de venit, Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR a fost mult mai preocupat de lupta pentru putere în interiorul Coaliţiei şi a preferat să condamne la sărăcie peste 7 milioane de români”, potrivit moţiunii inițiate de PSD.
  • Facturile uriașe la energia electrică și la gaze: „Pierderea controlului asupra creşterii preţurilor la energie şi combustibil a generat o inflaţie galopantă”. România riscă să deraieze economic, în condiţiile în care creşterea datoriei publice este aproape dublă faţă de creşterea Produsului Intern Brut”, susţine PSD.
  • Eșecul din Sănătate și Educație: „Guvernarea PNL-USR PLUS-UDMR a ratat toate ţintele asumate în Sănătate, iar în privinţa Educaţiei, deşi abia a început anul şcolar, aceeaşi guvernare a închis sute de şcoli, iar pentru restul… a planificat închiderea”, mai acuză PSD în moțiunea de cenzură.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI