Dacian Cioloș este noul președinte al USR PLUS. Ce mesaj are pentru Florin Cîțu

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

S-au încheiat alegerile pentru funcția de președinte la USR PLUS. Dacian Cioloș a câștigat turul doi al alegerilor și este noul șef al formațiunii. El l-a învins la un scor foarte strâns pe contracandidatul său, Dan Barna.

Dacian Cioloș a obținut 50,9% din voturi iar Dan Barna 49,1%. Dacian Cioloș a fost votat de 19.603 membri, iar Dan Barna a obținut votul a 18.908 membri.

După primul tur, încheiat pe 23 septembrie, au rămas în competiţie doar Dacian Cioloş şi Dan Barna.

În cadrul primului tur şi-au exprimat opţiunea online, prin intermediul unei platforme securizate, 32.815 dintre cei 44.114 membri cu drept de vot, reprezentând 74,4% din totalul membrilor. La momentul respectiv, Dacian Cioloş a obţinut 15.111 voturi (46%), Dan Barna 14.404 voturi (43,9%), iar Irineu Darău 3.300 de voturi (10,1%).

Imediat după victoria din al doilea scrutin, Dacian Cioloș a vorbit și despre negocierile cu Florin Cîțu, noul președinte al Partidului Național Liberal. Cioloș a spus că nu va accepta o revenire a USR PLUS la guvernare cu Florin Cîțu premier.

”Știți poziția USR-PLUS până acum, nu cred că această poziție se va schimba. Putem intra într-o coaliție cu PNL și UDMR, dar nu cu Florin Cîțu premier.Vom vedea ce își dorește PNL, pentru că nu e clar ce își dorește. Vom aștepta rezultatul moțiunii de cenzură, nu avem ce discuta fără să știm rezultatul. Toate opțiunile sunt pe masă, mai puțin cea cu Florin Cîțu premier”, a spus Dacian Cioloș.

De asemenea, Cioloș a mai declarant că se va retrage din fruntea Grupului Renew din Parlamentul European pentru a se putea ocupa de partidul pe care de astăzi îl va conduce.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI