Cine sunt victimele accidentului aviatic de la Milano. MAE confirmă: 7 români decedați

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Apar noi informații despre victimele tragediei aviatice de lângă Milano. În avionul prăbușit în San Donato, pilotat de miliardarul român Dan Petrescu, erau 8 persoane. În afară de Dan Petrescu și Dan Ștefan Petrescu, fiul său, alte 6 persoane și-au pierdut viața în tragedia aviatică.

Ministerul de externe a confirmat că, în total, 7 români și-au pierdut viața.

”În continuarea informațiilor transmise cu privire la accidentul aviatic ce a avut loc în data de 3 octombrie 2021, la periferia orașului Milano, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, potrivit informațiilor comunicate de autoritățile italiene, în urma demersurilor de identificare a victimelor acestui incident, printre persoanele decedate se regăsesc 7 cetățeni români (toți deținând și alte cetățenii). Totodată, MAE menționează că, până la acest moment, Consulatul General al României la Milano nu a primit solicitări de asistență consulară cu privire la acest incident ”, se arată în comunicatul trimis de MAE.

Pilotul, Dan Petrescu, era unul dintre cei mai bogați oameni din România. Au murit soția sa, Regina Dorotea, fiul său Dan Ștefan și un prieten canadian. Printre victime se numără un manager în vârstă de 31 de ani, născut la Pavia, soția sa, manager de publicitate și fiica regretatului jurnalist sportiv român Miki Alexandrescu. De asemenea în avion se afla și fiul lor de un an și bunica acestuia.

Aeronava care s-a prăbușit a fost cumpărată în 2015 de Dan Petrescu împreună cu Vova Cohn, fost acționar al echipei de fotbal Dinamo București.

Partener al lui Ion Țiriac, cu o avere estimată la circa 3 miliarde de euro, Petrescu senior s-a mutat în Germania pentru a scăpa de regimul lui Nicolae Ceaușescu și a revenit în țară după 1989. „Miliardar din umbră” este una dintre definițiile folosite de presă, care îl descrie ca pe un om de afaceri rezervat, timid, care nu prea iubește lumina reflectoarelor.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI