Și președintele Klaus Iohannis îi face analfabeți pe români. Campania de vaccinare, pusă pe seama fake news-ului

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

După ce premierul Florin Cîțu a declarat în urmă cu câteva zile că vaccinarea nu a mers din cauza testelor PISA, acum a venit și rândul lui Klaus Iohannis să spună că România se confruntă cu analfabetismul funcțional și din această cauză oamenii ascultă mai mult știrile de tip fake news și ezită să se vaccineze.

„ Unul dintre obiectivele majore ale Proiectului „România Educată” este reducerea semnificativă a analfabetismului funcțional și științific. Ne propunem să creștem capacitatea absolvenților educației obligatorii de a se informa din surse credibile și de a discerne între informațiile verificate și speculații.

Din nefericire, în ultimul an, pandemia de COVID-19 a fost dublată de o epidemie a dezinformării, prin care ani și ani de formare medicală au ajuns să fie contestați în baza unor opinii fără fundament științific sau chiar în baza unor dezinformări deliberate care circulă pe rețelele de socializare. Această epidemie de fake news a pus la îndoială eficiența vaccinurilor obținute prin metode perfecționate de-a lungul anilor. Toate acestea fac munca dumneavoastră – deja grea – mai dificilă decât ar trebui”, a declarat Klaus Iohannis.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI