SURSE: Ludovic Orban își face partid. Se va numi „Forța Liberală”. Cu cine negociază Orban

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Ultimele mișcări pe scena politică au făcut ca Partidul Național Liberal să se împartă în două tabere. Cea în care Florin Cîțu se află și cealaltă, a lui Ludovic Orban.

După ce a pierdut șefia partidului și a fost înlăturat din conducere, Ludovic Orban a încercat să discute cu Florin Cîțu, noul președinte al PNL, însă fără rezultat.

Nici la consultările de la Palatul Cotroceni nu a fost invitat, și nici scrisoarea celor peste 40 de parlamentari PNL nu a contat și nu a fost luată în calcul o desemnare a lui Ludovic Orban la funcția de prim ministru.

Chiar fostul președinte al PNL a declarat că se gândește să părăsească Partidul Național Liberal și să își facă un nou partid politic. Potrivit unor surse, noul partid se va numi „Forța Liberală”. Această decizie a fost luată după ce relațiile dintre el și PNL au început să se strice, începând cu alegerea lui Florin Cîțu pe funcția de președinte al PNL, la Congresul din 25 septembrie 2021.

„Mă simt din ce în ce mai străin de deciziile luate care nu au legătură cu interesul guvernamental al României.Când voi lua decizii, le voi anunța public”, a declarat Ludovic Orban.

Alături de Ludovic Orban ar fi încă 50 de parlamentari care l-au susținut în deciziile pe care fostul președinte PNL le-a luat în ultimul timp dar și în alegerile de la Congres.

Aceleași surse politice mai spun că există negocieri la nivel înalt între Ludovic Orban şi Cristian Diaconescu, președintele PMP, formaţiune cu reprezentare la nivel local în mai toate consiliile locale şi judeţene din întreaga ţară.

Liberalii care sunt alături de Ludovic Orban în acest demers sunt de părere că împreună cu PMP s-ar putea forma un nou partid de dreapta care are șanse de a crește în preferințele cetățenilor actuali nemulțumiți de PNL. Dacă această fuziune va avea loc, analiștii sunt de părere că Ludovic Orban, împreună cu PMP, ar avea șansa de a forma un grup parlamentar puternic.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI