Ryanair îi penalizează pe clienții care au cerut banii pe bilete

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Compania aeriană irlandeză a decis să îi penalizeze pe clienții care au cerut banii pe biletele de avion din timpul pandemiei.

Potrivit Boardingpass, Ryanair le-a interzis mai multor pasageri să mai zboare cu această companie low-cost după ce aceştia au beneficiat de rambursări din partea instituţiilor financiare pentru zborurile neefectuate în cursul anului 2020.

Autoritățile au recomandat pasagerilor să renunțe, din cauza pandemiei de coronavirus la călătoriile cu avionul, deşi aveau bilete cumpărate cu carduri de credit, în special American Express, iar Ryanair nu anulase zborurile.

Mulți dintre clienți s-au folosit de o clauză denumită “chargeback refunds” și au cerut American Expres dar și mai multor bănci, rambursarea banilor pentru zborurile neefectuate şi au şi primit sumele în totalitate.

Pentru că au înregistrat pierderi uriașe din cauza faptului că s-au trezit fără pasageri, deși nu anulaseră zborurile, reprezentanții companiei Ryanair au decis să facă o listă neagră iar acești clienți să fie trecuți în ea. Astfel că în acest an, pasagerii s-au trezit că nu sunt lăsaţi să facă check-in pentru zborurile curente.

Mai mult decât atât, Ryanair le-a interzis acestora să mai zboare cu avioanele sale până nu vor achita sumele obţinute în urma rambursărilor. Aceste sume variază între 400 şi 630 de lire sterline, cu toate că pasagerii nu au folosit acele bilete de avion.  

Potrivit unui comunicat dat de compania aerienă irlandeză, un număr de aproximativ doua mii de persoane au beneficiat de aceste rambursări pe care Ryanair le consideră abuzive.

Deși la momentul acela compania le-a oferit posibilitatea pasagerilor de a schimba datele de zbor sau voucherele, mulți dintre ei nu au dorit acest lucru și au dorit să obțină banii înapoi prin intermediul băncilor, acolo unde avea cardurile de credit înregistrate.

Această decizie a fost luată pentru că Ryanair a înregistrat cele mai mari pierderi din cauza pandemiei. Mai exact, 815 de milioane de euro din cauza restricțiilor de trafic impuse. În acest sens, veniturile companiei s-au redus cu 81%, de la 8,49 miliarde de euro la sfârşitul lui martie 2020, la 1,64 miliarde de euro.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI