Florin Cîțu, mesaj ferm pentru USR: Nu votăm guvernul Cioloș

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Florin Cîțu, președintele PNL a declarat că liberalii nu și-au schimbat decizia. Parlamentarii PNL nu vor vota nici în comisii, nici în plenul parlamentului miniștrii USR propuși de premierul desemnat Dacian Cioloș.

„Ne vom abține la voturile pentru candidaturile miniștrilor din acest guvern. Este decizia PNL în BEx de a fi prezenți, vom asigura cvorum, dar de a nu vota acest guvern. PNL va încerca să facă o majoritate în jurul PNL după votul de mâine. Vom pune pe masă toate opţiunile, soluţiile pentru această iarnă, vom vedea după aceea care este răspunsul. Protocolul, dacă vă uitaţi la el, este simplu: PNL în această coaliţie are funcţia de premier”, a declarat Florin Cîțu.

În acest moment, Dacian Cioloș nu are șanse să treacă de votul Parlamentului. Se bazează doar pe cele 80 de voturi ale parlamentarilor USR. Niciun alt partid nu a arătat susținere pentru noul executiv. PSD are 157 de parlamentari, PNL – 134 de parlamentari, AUR 43 de parlamentari, UDMR 29 de parlamentari și Minoritățile 18.

USR a prezentat și programul de guvernare înainte de a îl depune în Parlament. Unul dintre cele mai importante puncte este ca cei care nu vor să se vaccineze să fie dați afară. Iată ce mai propun cei de la USR pentru criza sanitară:

Închiderea barurilor și a restaurantelor la ora 22.00 la nivelul întregii țări, indiferent de rata de incidență, pentru 30 de zile, apoi revenire în funcție de incidență și condiționat de certificat verde pentru angajați și clienți.

Acces în spații închise neesențiale (baruri, restaurante, săli de sport, cinema etc) doar cu certificat verde. Acces în mall-uri în weekend doar cu certificat verde.

Utilizarea certificatului sanitar pentru accesul la muncă a tuturor angajaților din sistemul public și pentru cei din sistemul privat care intră în contact cu publicul, mergând până la suspendarea / întreruperea contractului de muncă în caz de refuz.

Sancțiuni pentru medicii care răspândesc în spațiul public mesaje antivaccinare: suspendarea dreptului de liberă practică minimum 6 luni / până la finalizarea stării de alertă și amendă 10.000 de lei pentru fiecare mesaj/intervenție în spațiul public.

Eliminarea indemnizatiei pentru concediu de carantină pentru persoanele nevaccinate.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI