USR nu susține un guvern minoritar PNL-UDMR. Cum ar putea ajuta PSD guvernul Ciucă

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Au apărut deja primele reacții după ce PNL a anunțat că îl va propune pe Nicolae Ciucă premier. Deși, inițial, USR anunța în urmă cu două săptămâni ca ar susține un guvern liberal, însă fără Florin Cîțu, astăzi s-au răzgândit. PNL nu are susținerea celor care au făcut parte din coaliție. Surse politice spun că liderii USR nu vor vota un guvern Ciucă și din cauza faptului că cei de la PNL nu l-au susținut pe Dacian Cioloș.

”Din punctul nostru de vedere este nevoie de un guvern cu puteri depline, care să poată adopta deciziile necesare. Nu putem să susținem un guvern minoritar, atâta timp cât există posibilitatea să construim un guvern majoritar. Noi votăm un guvern din care să facem parte. România are nevoie de un guvern cu puteri depline, iar un guvern minoritar nu poate asuma niște decizii clare în Parlament. Noi dintr-o astfel de majoritate ne dorim să facem parte.”, a declarat Dacian Cioloș, președintele USR.

Au apărut primele reacții și din partea celor de la PSD. Social democrații nu renunță la alegerile anticipate, însă nici nu neagă că ar putea vota un guvern condus de Nicolae Ciucă.

„Nu renunțăm la scenariul alegerilor anticipate. Știam că nu se pot ține acum, e pandemie, dar nici constinuțional. Varianta cea mai bună e întoarcerea la români. E treaba liberalilor. Nu comentez alegerea lui Ciucă”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Se vorbește tot mai mult că acest nou Guvern PNL – UDMR va fi sprijinit de PSD. Surse politice au declarat că s-au purtat discuții pe portofoliile care au fost la USR pentru a se decide cum vor fi distribuite. De asemenea s-ar fi discutat și ca PSD să intre la guvernare, însă cu specialiști.

De asemenea și președintele liberalilor ar urma să aibă o funcție în noul executiv. Florin Cîțu va fi vicepremier.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI