Nicolae Ciucă, noua propunere de premier a PNL

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Partidul Național Liberal a decis în această dimineață, îmtr-o ședința a partidului, să îl propună pe Nicolae Ciucă pentru funcția de premier. PNL a renunțat așadar să îl mai propună pe Florin Cîțu.

Decizia a fost luată după ce mai mulți lideri din PNL au avut o discuție cu președintele Klaus Iohannis.

De asemenea liberalii au decis să formeze un guvern minoritar, fără USR, iar din executiv să facă parte doar PNL și UDMR.

Nicolae Ciucă a mai fost premier interimar în decembrie 2020, atunci când Ludovic Orban și-a dat demisia, după alegerile parlamentare.

Fost șef al Statului Major, generalul Nicolae Ciucă a cerut trecerea în rezervă anul trecut, când a fost propus să ocupe funcția de ministru al apărării.Pe perioada stării de urgență de anul trecut, Nicolae Ciucă s-a implicat în gestionarea crizei sanitare. Atunci au fost puși la conducerea spitalelor manageri militari.

Nicolae Ciucă a participat la mai multe misiuni în teatre de operații din străinătate. Din 1996 și până în 2020 a fost în Angola, Bosnia şi Herţegovina, Afganistan și Irak, iar pentru rezultatele obţinute de-a lungul carierei a fost distins cu mai multe distincţii şi decoraţii, inclusiv din partea SUA.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI