Accesul în Parlament se va face doar pe baza certificatului verde. Parlamentarii sunt exceptați

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

După restricțiile adopate de Guvern, Camerele Parlamentului au aprobat mai multe măsuri pentru prevenirea şi limitarea expunerii la îmbolnăvirea cu coronavirus. S-a discutat de asemenea și accesul invitaţilor, al turiştilor şi al reprezentanţilor mass-media. Singurii care nu vor trebui să intre pe baza certificatului verde sunt parlamentarii.

Cu privire la accesul altor persoane, intrarea în Parlament se va face numai cu dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV- 2. De asemenea mai pot intra și persoanele care prezintă un rezultat negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore, sau cu rezultat negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 48 de ore, respectiv care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 80-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul, se arată în memorandumul aprobat de Biroul Permanent. Aceleaşi reguli se vor aplica şi pentru turiştii care doresc să viziteze Camera Deputaţilor.

De asemenea și reprezentanţii mass-media acreditaţi la Camera Deputaţilor vor putea intra doar cu dovada vaccinării împotriva virusului. Va fi permis accesul şi celor care au un rezultat RT-PCR negativ sau rezultat negativ certificat al unui test antigen rapid, respectiv celor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu coronavirus.

S-a dispus și organizarea muncii la domiciliu pentru cel puţin 50% din angajaţi, acolo unde specificul activităţii permite. În situaţia în care nu se poate desfăşura activitatea muncii de la domiciliu şi în vederea evitării aglomerării transportului public, programul de lucru va fi organizat astfel încât personalul să fie împărţit în grupe, schimburi sau ture care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferenţă de cel puţin o oră.

S-a discutat și despre evenimentele care urmau să aibă loc la Palatul Parlamentului în următoarele 30 de zile. Centrul Internaţional de conferinţe va analiza toate evenimentele cu contract comercial, sau evenimente cu titlu gratuit, aprobate de Biroul Permanent. În aceste cazuri va fi necesară aprobare de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, solicitare care revine în sarcina organizatorilor, cu respectarea prevederilor legale.

Deputații au mai specificat că toate aceste măsuri vor fi aplicate pe toată perioada stării de alertă.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI