AUR cere anchetă pentru averea președintelui Iohannis

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Parlamentarii Alianței pentru Unirea Românilor au solicitat în ședința Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, formarea unei comisii de anchetă cu privire la averea președintelui Klaus Iohannis.

Potrivit reprezentanților AUR, aceștia doresc audierea președintelui, pornind de la decizia instanței prin care soții Iohannis au pierdut un imobil care ar fi fost dobândit cu acte false.

Surprinzător este faptul că și cei de la USR au votat pentru inființarea acestei comisii. Asta, după ce, în Birourile Permanente Reunite s-a supus la vot suplimentarea ordinii de zi cu acest punct. Au fost de acord doar reprezentanții AUR și USR (7 voturi). Parlamentarii PNL și UDMR au votat împotrivă, mai exact, 11 voturi, iar parlamentarii PSD s-au abținut (7 voturi).

Reprezentanții USR au declarat după acest vot că până la urmă atunci când există vorba despre o suspiciune, trebuie inființată o comisie. Parlamentarii ar fi dorit însă, propunerii AUR la comisia juridică, pentru a se emite un punct de vedere cu privire la legalitatea procedurii, susținând că nu se pronunță pe fond.

Până la urmă, această solicitare a celor de la AUR a fost respinsă, însă reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor spun că nu se vor opri aici și cer ca șeful statului să răspundă pentru aceste acuzații.

În 2015, familia preşedintelui Klaus Iohannis a pierdut definitiv, la Curtea de Apel Braşov, un proces privind un imobil din centrul Sibiului. Curtea de Apel Braşov a respins recursul declarat de Klaus şi Carmen Iohannis şi a menţinut decizia Tribunalului Braşov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu.

Klaus Iohannis nu a explicat niciodată public modul de proveniență al averii sale, în ciuda acestei sentințe definitive.

Potrivit legii, averea Presedintelui României va putea fi cercetata numai după încetarea exercitarii mandatului, iar pe durata acestuia, numai la solicitarea sa sau pe baza hotărârii Parlamentului României, adoptata cu votul majorităţii deputatilor şi senatorilor. În acest ultim caz, Preşedintele României poate da Parlamentului explicatii cu privire la faptele ce i se impută.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI