Alertă într-un județ din țară. Spitalele nu mai au medici pentru că majoritatea s-au infectat

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Criza sanitară din România se adâncește tot mai mult. Spitalele nu mai fac fața iar acum multe localități se confruntă cu o altă problemă. Nu mai sunt medici din cauza faptului că majoritatea s-au infectat cu noul coronavirus.

O astfel de situație este la Vâlcea, acolo unde conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă face un apel disperat către medicii de familie din judeţ pentru a putea asigura gărzile la Unitatea de Primiri Urgenţe Pediatrie, după ce o parte din medici s-au îmbolnăvit de COVID-19 iar cei care au mai rămas sunt prea puțini și fac cu greu faţă solicitărilor.

„Având în vedere contextul epidemiologic actual şi faptul că o parte din medicii din Departamentul UPU Pediatrie sunt pozitivi pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, vă rugăm ca în măsura posibilităţilor să ne ajutaţi prin informarea medicilor de familie din judeţ care ar dori să intre în linia de gardă UPU Pediatrie. În prezent, asistenţa medicală în departament este asigurată de trei medici care nu mai pot susţine programul de gardă”, se arată într-o adresă trimisă la începutul acestei săptămâni de Spitalul Judeţean către Colegiul Medicilor Vâlcea

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI