Criza politică se adâncește. Au mai rămas 3 zile iar partidele politice nu au ajuns la niciun acord

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

De două săptămâni premierul desemnat de Klaus Iohannis încearcă să negocieze pentru susținerea guvernului. Deși au existat mai multe runde de discuții atât cu PSD cât și cu USR, până în acest moment nu s-a ajuns la niciun acord. S-a vorbit în spațiul public inclusiv despre varianta ca social democrații să intre la guvernare însă Nicolae Ciucă a negat acest lucru.

„Ați înțeles de undeva anume, nu că a anunțat cineva. În acest moment, există negocieri pentru susținerea unui guvern minoritar. Nu avem încă o decizie dacă guvernăm cu PSD sau USR. Am discutat, continuăm să discutăm. Guvernul uu poate să fie învestit până sâmbătă seară. Atunci depunem programul de guvernare și depunem lista cu miniștri, apoi săptămâna viitoare vedem”, a declarat Nicolae Ciucă.

Chiar dacă premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a spus că în acest moment nu este clar cu cine vor intra la guvernare, Marcel Ciolacu nu a negat această variantă. Președintele social democraților spun că PSD trebuie să se implice în rezolvarea acestor crize şi să fie parte la rezolvarea acestor crize.

„În interiorul partidului există o opţiune clară de a nu susţine un guvern minoritar. Deci rămân opțiunile de intrare la guvernare sau ca PSD să stea deoparte. Nu este luată o hotărâre. Eu v-am spus cum o văd colegii mei”, a declarat liderul PSD.

Președintele PNL a declarat că este exclus ca liberalii să intre la guvernare cu PSD, mai exact, este exclusă o refacere a USL. Florin Cîțu a afirmat că premierul desemnat Nicolae Ciucă are atributul de a discuta cu USR, iar dacă partidul condus de Dacian Cioloș acceptă discuția poate fi negociată refacerea coaliției.

În tot acest timp, cei de la USR rămân fermi pe poziții și spun că dacă nu vor intra la guvernare, nu vor vota executivul Ciucă și merg în opoziție.

Dan Barna a respins armistițiul propus de Nicolae Ciucă, „pentru că nu suntem în niciun război” și a spus că alternativele sunt clare, ori PNL decide să meargă mai departe cu PSD, să refacă USL, ori se reface coaliția.

Nicolae Ciucă a precizat că nu își va depune mandatul și că până sâmbătă va depune la Parlament programul de guvernare și lista de miniștri.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI