Nereguli grave la spitalul de la Ploiești. Cum putea fi evitată tragedia

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Imediat după tragedia de la Ploiești au ieșit la iveală nereguli grave. Potrivit Ministerului Sănătății, Spitalul COVID Movila nu avea autorizație de incendiu și a fost amendat în februarie pentru mai multe nereguli. Unitatea Medicală a primit 11 sancțiuni în anul 2020 și 2021.

Doi pacienţi cu COVID-19 au murit carbonizaţi şi o infirmieră a suferit arsuri în urma incendiului izbucnit la Secţia de Boli Infecţioase. Unitatea medicală funcționa fără autorizație ISU de mai bine de un an de zile.

După tragedia de la Neamț, pompierii militari din Prahova au primit ordin să efectueze o serie de verificări la toate unitățile sanitare din județ. Deși atunci autoritățile au descoperit o mai multe probleme. Inclusiv președintele Consiliului Județean Prahova spunea în urmă cu un an că va rezolva aceste probleme.

„Pentru a elimina orice risc ca o tragedie similară celei de la Spitalul Județean din Piatra Neamț să se întâmple la noi, i-am cerut lui Bogdan Nica, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Ploiești să verifice, începând de astăzi, îndeplinirea normelor PSI, a celor specifice domeniului și rețelele electrice din unitatea sanitară. Consiliul Județean va pune la dispoziția Spitalului Județean de Urgență Ploiești, fără nicio ezitare, toate resursele necesare creșterii siguranței pacienților”, anunța în urmă cu un an, Iulian Dumitrescu, președinte al CJ Prahova.

Iată că nu s-a făcut nimic și astăzi a avut loc un incendiu iar doi oameni și-au pierdut viața. Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Bogdan Nica, a ținut să explice că nu instalaţia de oxigen ar fi fost cauza producerii incendiului de la Secţia de boli infecţioase.

Bogdan Nica a declarat ca posibilă cauză fie o defecţiune la un aparat, fie o scânteie produsă în timp ce patul se mişca, din cauza unui bolnav „foarte agitat”.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI