PNL a decis. Merge la negocieri cu Nicolae Ciucă, propunere de premier

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Astăzi a avut loc o ședință extrem de importantă la Partidul Național Liberal. Președintele PNL, Florin Cîțu, l-a propus pentru funcția de premier pe Nicolae Ciucă. Această propunere a fost votată în unanimitate de Biroul Executiv al PNL.

„Noaptea întotdeauna este un sfetnic bun. A fost o discuție absolut firească, cu toate opțiunile pe masă. Florin Cîțu a spus ieri că orice membru al PNL poate fi premier. Am convenit împreună că Nicolae Ciucă e cea mai bună soluție. Florin Cîțu în nici un caz nu a pierdut, e în continuare președintele partidului, suntem în spatele său. Florin Cîțu e la fel de puternic ca până acum. Suntem convinși că PSD îl va accepta pe Nicolae Ciucă”, a declarat Rareș Bogdan.

PNL urmează să se întâlnească așadar cu liderii PSD dar și cu UDMR după ora 16.00 pentru a se pune de acord cu privire la numirea premierului. De asemenea liberalii au mai votat ca Nicolae Ciucă să facă parte din echipa de negociere în calitate de premier desemnat.

Vă reamintim că Nicolae Ciucă și-a depus mandatul după prima nominalizare, atunci când nu a reușit să strângă o majoritate pentru a forma un guvern minoritar în jurul PNL.

Surse politice au declarat că președintele Klaus Iohannis ar putea chema partidele parlamentare pentru consultări în cursul zilei de vineri.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI