Mușchi țigănesc contaminat în magazin. Două tone de carne retrase de urgență de pe piață

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Inspectorii ANSVSA au descins din nou în mai multe magazine din țară. Aceștia au găsit noi produse contaminate. De data aceasta, două tone de muşchi ţigănesc şi urechi de porc care aveau bacteria Listeria monocytogenes. Societatea care a fabricat aceste alimente distribuia produsele în mai multe ţări din spaţiul comunitar, dar şi în 10 judeţe din ţară. Toate au fost retrase de la comercializare.

„În urma controalelor efectuate de inspectorii sanitari-veterinari, a fost identificată Listeria monocytogenes în două produse, muşchi ţigănesc şi urechi de porc sub forma unor snackuri. Este vorba de o cantitate de aproximativ două tone cu distribuţie Marcel SRL, în afara ţării, respectiv în Marea Britanie, Belgia, Germania, Italia, Spania şi Irlanda, dar şi în România, în 10 judeţe. Întreaga cantitate aflată la raft a fost retrasă şi dat fiind faptul că termenul de valabilitate este 1 ianuarie 2022 am decis să informăm consumatorii atât la nivelul magazinelor unde a fost comercializată, cât şi pe site-ul ANSVSA şi pe cel al producătorului. Ieri am avut anchetă în cadrul unităţii, care a fost închisă şi am pus sub sechestru toate produsele din carnea de porc din acea săptămână a loturilor încriminate. Nu vom da drumul secţiei până când nu vom avea rezultate negative la următoarele 10 probe plus restul ce este sub sechestru. Vorbim de Listeria monocytogenes, care este cea mai periculoasă bacterie, în primul rând din cauza mobilităţii ei şi pe urmă din cauza rezistenţei”, a declarat Mihai Ponea, reprezentant ANSVSA.

Toți românii care au luat aceste produse din magazine nu trebuie să le consume ci să le aducă în magazin pentru a primi contravaloarea acestora.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI