Românii care votează ar putea beneficia de o zi liberă

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Râmânii ar putea beneficia de zile libere dacă merg la vot. În acest sens a fost depus la Parlament, un proiect de lege. Așa, USR vrea să convingă mai mulți români să își exercite dreptul la vot.

Proiectul de act normativ este la Senat și se află în dezbatere publică. Aceasta prevede ca salariații cu drept de vot să beneficieze, la cerere, de o zi liberă plătită, pentru fiecare tip de alegeri la care îşi exprimă votul.

”Prin prezenta propunere legislativă se urmărește creșterea numărului de cetățeni români cu drept de vot care se prezintă la vot indiferent că este vorba de alegeri locale, alegeri parlamentare, alegeri europarlamentare sau alegeri prezidenţiale”, se menționează în expunerea de motive.

O zi liberă ar urma să primească și salariaţii care îşi exprimă opţiunea de vot prin corespondenţă, precum şi salariaţii cu locul de muncă în Romania care, aflându-se temporar în afara graniţelor ţării, exercită dreptul de vot. Costul cu acordarea zilelor libere plătite va fi suportat de către angajator.

Dacă două sau mai multe tipuri de alegeri se desfășoară în aceeași zi, nu se acordă mai mult de o zi liberă.

„În situația în care în cadrul acelor alegeri se organizează și un tur 2 de alegeri, salariații care au exercitat dreptul de vot în cadrul ambelor tururi de scrutin beneficiază de o singură zi liberă plătită. Absența de la unul dintre tururile de scrutin va determina pierderea acestui drept”, prevede proiectul de lege.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI