Facturile uriașe afectează agricultorii. Producătorii de legume sunt nevoiți să crească prețurile

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

 

Producătorii de legume sunt nevoiți să crească prețurile. Din cauza facturilor mari la utilități, proprietarii de solarii scumpesc și verdețurile care în mod obișnuit, aveau cam același preț de mai mulți ani. Până la Paște, prețurile or să mai crească cu cel puțin 20 la sută, anunță legumicultorii. 

Din cauza scumpirilor de la energie, legumicultorii au decis să nu mai încălzească solariile iarna aceasta. Dacă în mai deja apăreau primele roșii, ardei sau castraveți, acum primele semințe vor fi plantate abia prin aprilie când se va încălzi afară.

„Le facem în solariile reci după ce se încălzește un pic. Vremea e capricioasă, tomatele, ardeii, castraveții sunt culturi iubitoare de caldură. Cu această ocazie trebuie să ai un sistem de încâlzire, noi în acest moment nu avem un sistem de încălzire, nici nu vrem să trecem, costurile cu combustibili ar fi peste măsură. Ar trebui să ies cu un cost estimat de 20 de lei kg ceea ce e foarte mult”, a spus unul dintre producători.

Și nu doar acestea vor fi mai scumpe, dar și cele deja plantate. Legătura de ceapă deja s-a scumpit cu 50 de bani.

Toate legumele sunt făcute cu multă muncă.

„Nu merge fără aplecat, trebuie să te apleci, să ai grija de fiecare plăntuță pe aceste 2 sunt 1.000 de plante, deci trebuie să faci 1.000 de genoflexiuni ca să plantezi această salată. Fără lucru manual nu se poate”, spun aceștia. 

Producția este mare și de calitate, iar ierbicidele sunt complet evitate în solar. 

 

 

Sursa: Subiectul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI