Moartea unui copil de 2 ani, șansă la viață pentru alți cinci copii

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Un copil de 2 ani din Botoșani, care a căzut de la etajul al III-lea după ce a cedat plasa de țânțari de care se sprijinea, a decedat la Spitalul de Copii din Iași.

Părinții au fost de acord cu prelevarea organelor: rinichii și corneea rămân în România, inima pleacă la Berlin și ficatul, la Hanovra. Un copil de 2 ani a fost transferat în stare foarte gravă, cu elicopterul SMURD, pe 18 februarie la Iași, la Spitalul de Copii. Acesta petrecuse deja 10 zile internat la Botoșani, după ce a căzut de la geam pe 9 februarie, de la etajul al III-lea, scrie 7est.
 
Părinții le-au povestit medicilor că erau mai multe persoane acasă când s-a întâmplat incidentul, dar că bona care avea grijă de copil făcuse curat și a deschis geamurile ca să aerisească. Băiatul s-a urcat pe mobilă până a ajuns pe pervaz și când s-a sprijinit de plasa de țânțari aceasta s-a deschis iar copilul a căzut în gol șase metri.
 
Încă de la început, starea sa a fost critică. A fost internat în comă, iar toate CT-urile efectuate au arătat leziuni cerebrale grave. După zece zile, starea sa părea că s-a stabilizat suficient de mult încât să poată fi transferat la Iași. Dar la trei zile de la transferul la Iași, acesta a intrat în moarte cerebrală.
 
„A fost declarat în moarte cerebrală aseară (duminică, 20 februarie, n.red.), în jurul orei 22.00, iar părinții au făcut un gest extraordinar și au fost de acord să doneze organele copilului lor. Este un eveniment neplăcut, dar care, datorită acestor părinți, a dat șansa altor copii. Părinții au venit și și-au luat rămas bun de la copilul lor, după ce le-am explicată că nu mai avea nicio șansă din punct de vedere neurologic: activitatea cerebrală era zero”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii din Iași.

Sursa: Realitatea de Botosani

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI