Ministrul Tanczos Barna: DEZASTRU lăsat de români de 1 MAI – „Tone de deșeuri după turiștii sau neturiștii iresponsabili”

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Turiștii români au fost criticați aspru de ministrul Mediului, Tanczos Barna, pentru gunoaiele lăsate după 1 Mai în toate stațiunile din țară. 

Tanczos Barna, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor,  a afirmat marți că România are „foarte mulți cetățeni turiști sau neturiști, iresponsabili”, care nu țin cont de regulile bunului simț, dar nici de lege, abandonând deșeuri peste tot, după o singură zi de activitate turistică, după ziua de 1 Mai, relatează agerpres.ro.

„Am văzut ce înseamnă România turistică, ce dezastru poate să rămână după turiştii iresponsabili după o singură zi de activitate turistică, după ziua de 1 Mai. Am văzut câte tone de deşeuri au fost lăsate în urmă, abandonate, de oameni iresponsabili exact în locaţiile unde, peste o lună, colegii noştri implicaţi în proiectul „Curăţăm România” fac eforturi deosebite să schimbe faţa acestei ţări. Din păcate, avem cetăţeni, turişti sau nu, iresponsabili, care nu ţin cont nici de regulile bunului simţ, nici de lege, nici de lucrurile învăţate acasă în cei 7 ani şi abandonează deşeuri peste tot, în cursurile de apă, pe malul mării, în zonele de plajă, în zonele în care nu are ce căuta niciun deşeu”, a anunțat  ministrul Mediului.

„Am avut peste 1.500 de acțiuni de ecologizare înregistrate în sistemul nostru de monitorizare. Aproximativ 20.000 de angajați ai instituțiilor aflați în subordinea sau în coordonarea sub autoritatea Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor. Avem peste 30.000 de voluntari care au venit în sprijinul autorităților locale și în sprijinul instituțiilor deconcentrate.

Am început să mergem în fiecare școală, în fiecare clasă și să ajungem cu acest mesaj de educare și responsabilizare în toate școlile din România”, a declarat Tanczos Barna, marți, la lansarea campaniei naţionale de informare și educare privind colectarea separată a deşeurilor de ambalaje „Un` Doi Trei”.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI