Ciucă, întrebat despre posibilitatea plafonării poliţelor RCA: Dacă e nevoie, Guvernul poate interveni să plafoneze preţul, însă doar câteva luni

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Premierul Nicolae Ciucă a precizat că a avut discuţii cu preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), instituţie subordonată Parlamentului, care i-a transmis că ASF va veni cu evaluarea finală şi propunerile privind situaţia poliţelor de asigurare RCA în Parlament.

Şeful Guvernului a adăugat că, în cazul în care va fi necesar, Executivul poate interveni să plafoneze preţul la asigurări, însă acest lucru trebuie făcut pe o perioadă clar stabilită, nu mai mult de câteva luni.

 „Ştiţi foarte bine că Autoritatea de Supraveghere Fiscală e cea care are în responsabilitate toate acţiunile de monitorizare, de control a ceea ce se întâmplă pe piaţa asigurărilor sociale, respectiv activitatea firmelor de asigurări. ASF este subordonată Parlamentului şi, din discuţiile pe care le-am avut, rezultă că în perioada imediat următoare conducerea ASF urmează să prezinte un raport de informare în Parlament şi să aibă loc audieri în Legislativ. Discuţiile pe care eu le-am avut în calitate de premier cu preşedintele ASF au fost îndreptate tocmai în a afla dacă este nevoie de intervenţie guvernamentală şi care sunt efectele pe care intrarea în insolvenţă a Euroins le poate produce asupra cetăţenilor. Discutăm despre o companie de asigurări care are o cotă de piaţă consistentă şi este nevoie în felul acesta să vedem care sunt măsurile pe care le ia ASF şi care sunt măsurile cu care Guvernul ar putea să vină să compenseze din efectele unei astfel de derulări a evenimentelor”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat, miercuri la Călăraşi, dacă este posibilă plafonarea poliţelor RCA, la fel cum s-a procedat în cazul combustibililor pe o perioadă de trei luni, cu drept de prelungire.

Şeful Executivului a adăugat că, după discuţiile pe care le-a avut cu preşedintele ASF, urmează ca instituţia să prezinte o formă finală de evaluare pe care să o propună Parlamentului, iar dacă va fi nevoie Guvernul ar putea interveni pentru plafonarea preţului la asigurări, însă pe o perioadă de doar câteva luni.

„Discuţiile pe care le-am avut cu domnul preşedinte al ASF s-au încheiat în sensul în care când vor avea dumnealor o formă finală de evaluare, atunci ne vor prezenta şi nouă care sunt concluziile şi în funcţie de această şi ceea ce vor propune la nivelul Parlamentului, dacă va fi nevoie Guvernul să intervină în sensul în care să plafoneze preţul la asigurări. Vă pot spune faptul că nu putem să intervenim pe o perioadă nelimitată. E clar nevoia unui termen foarte bine delimitat în care se poate interveni cu măsuri guvernamentale şi anume doar câteva luni”, a explicat Ciucă.

 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI