Ciucă, despre canalul Bâstroe: Nu aveam date privind aprobarea părţii ucrainene. Când va veni aprobarea, echipele vor merge în teren

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Premierul Nicolae Ciucă a precizat, chestionat despre când vor începe măsurătorile pe canalul Bâstroe şi pe braţul Chilia, partea ucraineană, că momentan nu a fost primă aprobarea din partea Ucrainei, însă atunci când va exista o aprobare, echipele româneşti sunt deja pregătite să înceapă măsurătorile.

 „A fost o întâlnire tripartită între reprezentanţii Comisie Europene, partea tehnică ucraineană şi partea tehnică a României. A fost agreat un protocol pentru perioada imediat următoarea. Din datele care mi-au fost raportate, urma ca în acord cu partea ucraineană şi reprezentanţii Comisiei Europene să primim aprobare pentru măsurători pe braţul Chilia, pe partea ucraineană şi pe canalul Bâstroe. Acum azi, înainte să plec de la Guvern, nu aveam date privind aprobarea. Ca atare, când va veni aprobarea, echipele vor merge în teren, dacă nu se va clarifica situaţia cu partea ucraineană”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat miercuri la Călăraşi dacă România a primit aprobarea părţii ucrainene pentru a începe măsurătorile pe canalul Bâstroe.

Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Ionel Scrioşteanu afirmă că este o chestiune de ore sau de o zi până când autorităţile române vor putea începe măsurătorilor pe Canalul Bâstroe.

Autorităţile române şi cele ucrainene au convenit, în 3 martie, în prima întâlnire tehnică referitoare la canalul Bâstroe, ca România să înceapă măsurătorile pe braţul Chilia şi canalul Bâstroe din 15 martie.

Secretarul de stat din Ministerul Mediului Ionuţ Sorin Banciu, care a participat la discuţii, a afirmat că lucrările de întreţinere făcute au încetat de două săptămâni. Referitor la adâncimea până la care s-au desfăşurat aceste lucrări, el a precizat că, la discuţii, „nu s-a adresat această întrebare”.

„Eu mă aştept să avem răspunsul cu adâncimile care există pe aceste canale (…). Nu ştiu dacă aceste măsurători pot identifica faptul că au fost dragări investiţionale sau lucrări de investiţii”, a explicat Banciu.

Totodată, el a arătat că data de 15 martie stabilită pentru începerea măsurătorilor „a fost propunerea colegilor de la AFDJ”.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI