Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu: „Vârsta de pensionare nu va crește în România, dacă e legată de speranța de viață”

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

„Vârsta de pensionare nu va crește în România, dacă este legată de speranța de viață”, a anunțat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu. Aceasta a explicat că doar în cazul femeilor va crește vârsta de pensionare în viitor, inclusă în noua lege a pensiilor, fiind o condiție impusă de Bruxelles prin PNRR.

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat că vârsta de pensionare în România nu va crește în viitor dacă este legată de speranța de viață. 

Ministrul Muncii a explicat de ce a fost introdusă în lege corelarea vârstei de pensionare cu speranța de viață.

„Probabilitatea asta, din păcate pentru noi, este aproape zero. Prin urmare, vârsta de pensionare în România nu va crește”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, potrivit Alba24.ro.

„În primul rând trebuie să știți că aceasta este o garanție că vârsta de pensionare în România nu va crește arbitrar, ad-hoc, în funcție de guvernele care vor fi la guvernare.

Deci ați văzut că am introdus în lege un articol care prevede că vârsta de pensionare nu va putea crește decât dacă crește în mod semnificativ speranța de viață.

Probabilitatea asta, din păcate pentru noi, este aproape zero. Prin urmare, vârsta de pensionare în România nu va crește.

Singura vârstă de pensionare care crește este, în baza noii legi, este vârsta de pensionare pentru femei, dar care, a fost o condiție la impuse și nu la liber-alese.

A fost deja o condiționalitate care a venit din PNRR-ul negociat de guvernele de dreapta din 2021, pe care noi am îndulcit-o pentru românce, cu cele două măsuri complementare.

Am echilibrat prin perioada de creștere copil, stagiul de cotizare contributiv, respectiv pentru fiecare copil se reduce vârsta de pensionare cu șase luni.

Noi avem acum 62 de ani și o lună vârsta de pensionare în sistemul public de pensii.

Până în 2030 vom avea 63 de ani vârsta de pensionare, iar până în 2035, va trebui să avem vârstă de pensionare de 65 de ani pentru femei.

Dar, pentru că noi nu pedepsim femeile, am venit cu echilibrarea acestei creșteri a vârstei de pensionare, cu scăderea datorită nașterii și creșterii copiilor, respectiv cu considerarea perioadei de creștere a copilului drept perioadă contributivă” a explicat ministrul Muncii, potrivit Alba24.ro.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI