Pedeapsa pentru Simona Halep, REDUSĂ! Decizia oficială TAS

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Simona Halep a câștigat apelul judecat de Tribunalul de Arbitraj Sportiv, iar suspendarea i-a fost redusă de la patru ani, la doar nouă luni, ceea ce înseamnă că sportiva din România poate reveni pe teren.

Decizia a fost confirmată de Bogdan Stoica, avocatul Simonei Halep.

„Am vorbit cu ea. Sunt primul om din România care a aflat. Eu am anunțat-o pe Simona de decizia TAS. Cum a reacționat? Fericire absolută”, a spus Bogdan Stoica, la Digisport.

De asemenea, Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis anularea probei de sânge din pașaportul biologic al Simonei Halep.

Cariera româncei s-a oprit pe 7 octombrie 2022, data debutul suspendării sale provizorii după un test efectuat la US Open 2022, pozitiv la un produs interzis, roxadustat, o moleculă care stimulează producția de globule roşii şi care este clasificat ca EPO (etriopoetină) în regulamentele Agenției Mondiale Antidoping (AMA/WADA).

În primăvara anului trecut, Halep a fost acuzată de o nouă infracțiune, de data aceasta fiind vorba de „nereguli” în datele paşaportului ei biologic, un instrument de monitorizare pe termen lung pentru sportivii de nivel înalt.

Astfel, după aproape doi ani de pauză, sportiva primește o veste excelentă. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a emis un comunicat prin care a evidențiat faptul că i-a redus pedeapsa Simonei Halep de la patru ani, la nouă luni. 

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI