Pensiile recalculate vor fi plătite integral, cu data de 1 septembrie

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Sumele rezultate după recalcularea pensiilor vor fi plătite integral, de la 1 septembrie, fiind şi cuprinse în buget, a declarat premierul Marcel Ciolacu. Șeful Guvernului a dezmințit astfel atât zvonurile privind imposibilitatea plăți sumelor suplimentare, cât și cele legate de o achitare în tranșe.

Șeful Guvernului a fost întrebat, într-o emisiune TV, dacă în luna septembrie, sumele care vor rezulta după recalcularea pensiilor vor fi date integral sau în tranşe. 

„Integral, cu data de 1 septembrie. Sunt şi bugetate. S-a făcut impactul. Ce mă deranjează că întotdeauna venim din nou să discutăm despre pensii… E un drept al părinţilor, al bunicilor noştri. Ei au muncit pentru aceşti bani. Am găsit înţelegere şi Comisia (Europeană n.r.) ne-a cerut: ‘oameni buni, sunteţi la un nivel de sărăcie cel mai scăzut din Europa, arată cifrele, cifrele nu mint niciodată, faceţi ceva cu pensiile mici, lăsaţi pensiile mari în pace’. Şi am făcut un mecanism cu ministerul (Muncii n.r.), şi o felicit pe doamna ministru (Simona Bucura-Oprescu), un mecanism şi cu Banca Mondială, astfel încât pensiile mici să se mărească cel mai mult”, a răspuns premierul Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI