Ucrainenii susțin că au spart serverele ministerului rus al Apărării

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Războiul din Ucraina a ajuns în ziua 741 de conflict.

UPDATE 9:55 – O gară din regiunea Kursk, vizată de lovituri aeriene

O gară din regiunea rusă Kursk, la graniţa cu Ucraina, a fost vizată marţi de lovituri aeriene care nu au provocat răniţi, a declarat guvernatorul regional Roman Starovoit, relatează AFP.

„Gara din Gluşkovo a fost ţinta unor lovituri aeriene lansate de Ucraina”, a scris Starovoit pe Telegram.

Loviturile aeriene au provocat un incendiu care a fost stins rapid şi care au deteriorat liniile de înaltă tensiune, privând de electricitate gara din Gluşkovo şi satul din apropiere Kulbaki, potrivit aceleiaşi surse.

UPDATE 9:00  Lupte grele în Crimeea: serviciile secrete ucrainene ar fi scufundat nava rusească \”Serghei Kotov\”

 

Dronele navale ucrainene au lovit noaptea trecută nava de patrulare rusă „Serghei Kotov” din zona Crimeea.

Potrivit Ukrainska Pravda, această informație a fost confirmată de o sursă din cadrul Direcției Principale de Informații, atac coordonat de soldații Direcției Principale de Informații, relatează Unian, publicație din Ucraina.

Șeful biroului președintelui ucrainean a confirmat atacul. Între timp, pe diverse canale de Telegram, a apărut un clip în care se presupune că e momentul în care nava e scufundată, însă e greu de precizat dacă filmarea e și autentică. Filmarea nu a fost confirmată și de o sursă independentă.

UPDATE 7:25 – Lituania va contribui la finanțarea planului ceh de creștere a stocului de muniție de artilerie al Ucrainei

Lituania a anunţat că se va alătura iniţiativei cehe de a procura muniţie de artilerie pentru Ucraina, care este atacată de Rusia de peste doi ani, informează dpa.

Prim-ministrul lituanian Ingrida Simonyte a făcut o promisiune în acest sens într-o conversaţie telefonică pe care a avut-o luni cu omologul său ceh, Petr Fiala.

„Lituania se alătură şi va finanţa iniţiativa cehă privind muniţia”, a scris şefa guvernului lituanian pe X, fostul Twitter.

UPDATE:

Serviciul de informații militare al Ucrainei, GUR, a anunțat că a reușit un atac cibernetic asupra ministerului rus al apărării, în urma căruia a obținut software, coduri, și documente clasificate

„Serviciul de informații ucrainean dispune acum de softurile de securitate a informațiilor și de criptare utilizate de Ministerul rus al Apărării, precum și de o serie de documente ale serviciilor secrete ale ministeruluide război rus. Este vorba despre ordine, rapoarte, instrucțiuni, și alte documente care au circulat între peste 2000 de unități structurale ale agenției ruse de securitate. Informațiile obținute ne permit să stabilim structura completă a sistemului Ministerului rus al Apărării și a componentelor sale”, spune GUR într-o postare pe Telegram.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI