Demnitari acuzați de nazism. Scandal în Parlament pe certificatul verde

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

În loc să facă legi pentru români, unii parlamentari au început să se acuze între ei. Deputatul AUR Dan Tănasă a acuzat celelalte partide parlamentare de nazism. A fost scandal la comisia de sănătate de la Camera Deputaților. Introducerea certificatului verde la locul de muncă pentru anumite categorii profesionale a ridicat tensiunea în Parlament, unde AUR a încercat și a și reușit, parțial, să încurce planurile.

„Acuz toate partidele parlamentare de nazism. Se pune problema ca parlamentarii nevaccinati sa nu mai poata intra in cladire. Decizia va fi luata nu printr-o lege, ci printr-o Hotarare de BPR-uri ca noi sa nu putem ataca in contencios-administrativ. Asta e nazism pur. Rog si PSD sa inteleaga ca mandatul de parlamentar nu e contract de munca, mandatul vine de la popor. Maine ne putem trezi ca toti parlamentarii AUR sunt bagati cu forța de BPR-uri in PSD. Este o dementa”, a declarat deputatul Dan Tănasă.

Ajuns la comisie, George Simion de la AUR a intrat și a ieșit din sală în timp ce transmitea live pe Facebook tot ce face. A cerut chiar ajutor celor care-l urmăreau să pună presiune pe parlamentari ca să nu se adopte certificatul verde în forma în care e propusă acum.

Liderul AUR a spus că partidul va vota acest proiect, însă cu o condiție.

„Noi suntem dispuși să votăm această propunere legislativă atâta timp cât se asigură testarea, cât statul acoperă acest cost, suntem de acord, dar nu pentru toți angajații așa cum vrea USR-ul”, a spus George Simion.

Preşedintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, Nelu Tătaru, a anunțat că termenul de depunere a amendamentelor la proiectul care prevede obligativitatea prezentării, la locul de muncă, de către personalul unor unităţi publice şi private, a certificatului digital privind COVID-19 este data de 12 noiembrie.

Pe 27 octombrie, Senatul a respins, în calitate de prim for sesizat, propunerea legislativă care introduce obligativitatea solicitării certificatului de vaccinare la locul de muncă, atât la stat cât şi la privat. Proiectul a fost respins cu 67 de voturi „pentru” şi 60 „împotrivă”. Fiind vorba de o lege organică, erau necesare 69 de voturi. La şedinţă, PNL, UDMR şi USR au votat în favoarea propunerii legislative, în timp ce PSD şi AUR au votat împotrivă.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI