Florin Cîțu, despre revenirea la normalitate: „În zonele cu 60% din populație vaccinată am putea ridica restricțiile”

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Florin Cîțu – premierul României a vorbit, luni seara, la un post TV, despre felul în care va arăta România după 1 iunie, data de la care se așteaptă ridicarea unor restricții importante. Prim-ministrul propune ca în zonele în care 60% din populație se va vaccina să nu mai fie restricții.

„Dacă românii vor să revină la normalitate, avem dozele, putem să avem 50% dintre persoane vaccinate la sfârșitul lunii mai. Acestea sunt obiectivele.

Poate în zonele în care avem 60% din populație vaccinată să nu mai fie restricții. Putem să discutăm altfel despre o anume industrie dacă persoanele sunt vaccinate. Restaurantele și hotelurile în care tot personalul e vaccinat ar putea avea un statut special, astfel încât să nu se mai închidă în funcție de rata de incidență. Dacă românii vor să revină la normalitate trebuie doar să se vaccineze”, a spus Florin Cîțu.

„La sate trebuie să avem o strategie diferită: să se vaccineze în văzul oamenilor, mă mai vaccinez din nou dacă trebuie. E vorba de persoanele influente: preot, primar, învățător care să se implice activ în campanie”, a spus Florin Cîțu.

Cum va arăta România după 1 iunie

„Vreau să pregătim și cum arată România după 1 iunie. Acest comitet trebuie să pregătească toate detaliile: cum o să arate România când merg românii în concediu, la un festival și așa mai departe.

Nu e ceea ce propun eu, ci ceea ce vine de la industrie: industria îți propune – dacă ai acces la vaccin și nu te vaccinezi e complicat. În România există un interes de 50-60% din oameni care vor să se vaccineze și asta o să se vadă în măsuri.

După 70% persoane vaccinate, se va vorbi despre renunțarea la mască în spațiul public”, a spus Florin Cîțu.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI