Exclusiv! Gara Băneasa a fost vândută pe bucăți, ca apartamente. Inclusiv wc-ul a fost vândut…

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

În ultimii patru ani gările din România au fost vândute bucată cu bucată, ca locuințe de serviciu. Este vorba de o hoție inimaginabilă, practic traficul feroviar de călători va fi grav perturbat în următorii ani. Spre exemplu, Gara Băneasa a fost vândută în proporție de 90%, inclusiv wc-ul gării a fost vândut ca și cum acolo sunt două apartamente. Însuși fostul director al CFR, Marius Chiper, a luat prin fals o casă din Gara Băneasa. Această situație este depusă la DNA, dar dosarul bate pasul pe loc în mod suspect.

O anchetă a Corpului de Control din Ministerul Transporturilor a descoperit în primăvara lui 2020 o catastrofă petrecută la mai multe gări din România, unde clădirile au fost înstrăinate în mod fals, drept locuințe de serviciu. Practic șefii regionalelor CFR de care aparțineau acele gări au permis vânzarea clădirilor respective unor așa-ziși angajați ai gării. S-au petrecut trei ilegalități ușor de observat:

  1. Au fost vândute magazii, șoproane, wc-uri publice, clădiri tehnice pe post de locuințe. Faptul că niciodată în acele clădiri nu au fost locuințe se poate constata și azi cu ochiul liber. (veți vedea mai jos un exemplu și fotografii)
  2. În fapt au cumpărat în multe cazuri nu angajați ai gărilor, ci terți din afara CFR. Spre exemplu la Sinaia a fost vândută ÎN 2017 o vilă a CFR cu 80 mp locuibili și 500 mp curte cu prețul de… 31.000 lei (deci sub prețul unei garsoniere)
  3. Juriștii CFR au lăsat ca aceste lucruri să poată continua neprezentându-se în instanță. Procesele intentate de CFR sau chiar de cumpărători au însemnat cheltuirea unor sume considerabile din bani publici, în final juriștii CFR sabotând acțiunile de apărare prin neprezentare.

Pentru a vedea mai bine cum s-a putut desfășura o astfel de ilegalitate vom da ca exemplu situația Gării Băneasa. Însuși cel care era directorul general al CFR în 2017, Marius Chiper, a reușit să ia prin mai multe falsuri o casă de 60 mp locuibili și o curte de 375 mp din această gară. Mai întâi, în aprilie 2017, directorul general al CFR a închiriat ca locuință de serviciu acea casă. Apoi, pe 2 octombrie 2017 a schimbat titularul contractului de închiriere, în locul lui fiind trecută Irina Chiper, soția sa. Acest lucru a fost probabil premeditat, fiindcă directorul general al CFR aflase că va fi schimbat din funcție, lucru care s-a și întîmplat la douăzeci de zile după ce în contractul de închiriere a apărut ca titular soția lui. Se temea probabil că o dată schimbat va pierde dreptul de a locui acolo, dar a făcut această schimbare și ca să nu fie foarte evidentă hoția pe care o puneau la cale. Din raportul Corpului de Control al Ministerului Transporturilor, raport întocmit în 2020, rezultă că în noiembrie 2018 Irina Chiper a solicitat sucursalei din București a CFR cumpărarea acestui imobil, dar cererea sa a fost respinsă întrucât pentru vânzarea unui astfel de imobil trebuia să își dea acordul nu regionala, ci Consiliul de Administrație al CNFC CFR, fiind bunuri de interes public. Cu tupeu soția fostului director al CFR a acționat în instanță în 2019 CFR-ul. În octombrie 2019 Marius Chiper a ajuns din nou director general al CFR, la fix ca să-și aranjeze preluarea casei din Gara Băneasa. Raportul Corpului de Control al Ministerului Transporturilor observă că în mod dubios juriștii CFR nu au reprezentat compania cum trebuia în procesul cu soția directorului CFR, ceea ce este un semn evident de aranjament. Juriștii CFR nu au observat în primul rând că acea casă figura în 2016 drept „locuință de intervenție”, ulterior fiindu-i schimbată destinația în „locuință de serviciu”. Marius Chiper a fost directorul general al CFR în perioada decembrie 2015-octombrie 2017, adică în perioada în care s-a produs această schimbare a destinației casei respective. Apoi a fost din nou director general al CFR din octombrie 2020 până în 13 februarie 2020, la fix pentru ca juriștii CFR „să nu observe!” respectiva schimbare de destinație în procesul ce se desfășura. Raportul Corpului de Control al Ministerului Transporturilor întocmit în 2020 notează această „coincidență”. Este rândul DNA să-și facă treaba!

Fostul director general al CFR a permis vânzarea unui WC drept locuință de serviciu

fostul director al CFR este învecinat cu casa luată prin aranjamente în Gara Băneasa cu wc-ul din Gara Băneasa. Și acest wc a fost vândut, atenție, ca fiind de fapt două locuințe de serviciu!!!! Am filmat și am fotografiat acel wc. Pe data de 17 mai 2021 din fimare și din fotografii se vede că niciodată acolo nu au fost două apartamente ci două wc-uri, unul de bărbați, altul de femei. Domnul director al CFR – ului nu a știut că wc-ul Gării Băneasa, învecinat cu o casă din Gara Băneasa luată de soția sa a fost vândut drept „două apartamente”? Și acest lucru trebuie să fie avut în vedere de DNA. În 2010 construcțiile civile din Gara Băneasa au fost reabilitate cu 4.300.000 de euro, mare parte din sumă venind de la Uniunea Europeană. Nu cumva și casa luată prin ilegalități de fostul director al CFR, Marius Chiper, a fost renovată cu banii Uniunii Europene? Poate este de interes și pentru Parchetul European Anticorupție, condus de doamna Kovesi…

Gara Băneasa este utilizată actualmente de călători și nu mai are wc public pentru că a fost vândut în mod fals. Gara Băneasa este cunoscută drept „gara regală” a României. Și azi puteți vedea la intrarea în ea porți de lemn vechi, sculptate în urmă cu 100 de ani. Din Gara Băneasa pe data de 16 decembrie 2017 a pornit spre locul de veci, la Curtea de Argeș, trenul care transporta sicriul cu ultimul rege al României, Regele Mihai. Simbolic, nu doar Regele Mihai a murit în decembrie 2017, ci însăși Gara Regală Băneasa a fost dusă la pieire cu începere din acel an. Când, la puțin timp după înmormântarea Regelui Mihai, adică din prilie 2017, însuși directorul general al CFR a dat tonul jafului. Dacă mai există români cinstiți în țara aceasta, dacă mai există un dram de respect pentru istoria neamului acesta, dacă mai există români responsabili în țara aceasta, această hoție nu va rămâne nepedepsită.

O filmare de la fața locului puteți vedea AICI, iar fotografii mai jos:

WC-ul de femei din Gara Băneasa la ora actuală, când e vândut drept apartament 1
Poartă veche, de pe vremea când Gara Băneasa era gară regală (ulterior gara prezidențială a lui Ceaușescu)
WC-ul de bărbați din Gara Băneasa la ora actuală, când e vândut drept apartament 2

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI