Situație critică în secțiile ATI din țară. Guvernul și-a amintit în valul 4 că sunt prea puține paturi pentru bolanvii COVID. În Capitală nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Cazurile de COVID explodează în România iar autoritățile s-au trezit prea târziu.Deși guvernul a avut la dispoziție o vară întreagă să asigure noi locuri la ATI, astăzi, constatăm cu stupoare că la nivel național există 1087 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. Dintre acestea 116 sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2( obstetrică-ginecologie, neonatologie, cardiologie etc.).

De asemenea, 952 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări. În București, sunt avizate de DSP 237 de paturi de ATI. În acest moment, în Capitală, nu mai există niciun loc liber pentru pacienții în stare gravă, infectați cu SARS-COV-2.

La nivel național, sunt libere 19 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Tot cei de la Guvern ne anunță astăzi că se lucrează pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Iată unde mai sunt locuri libere la ATI în țară:
Arad – 1
Brașov -5
Constanța – 1
Iași – 3
Sibiu – 3
Tulcea – 5
Vaslui – 1

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI