Exclusiv! Primarul care a permis să se pună moloz și pământ pe plaja din Vama Veche nu vede și că finul lui a extras piatră dintr-o arie națională protejată!

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Am relatat în primăvară cum primarul din Limanu, Daniel Georgescu, a permis ca pe plaja din Vama Veche să fie deversate cantități mari de moloz și pământ în dreptul unui bar la care avea un interes personal, în care era implicat finul său, Tiberiu Boghici (fost consilier USR la Sinaia) Puteți citi despre acel caz AICI. La puțin timp de la momentul în care pe plaja din Vama Veche au fost deversate deșeuri din construcții, un alt fin al primarului Georgescu, Cosmin Ionescu, a extras ilegal blocuri mari de piatră din zona localității Hagieni, cu scopul de a le folosi în construcția unui han. Găsiți detalii AICI și AICI. Am solicitat Gărzii de Mediu să descindă în locurile de unde s-au extras stâncile și să verifice dacă acestea făceau parte din Arii Naționale Protejate. De lângă patru din craterele lăsate la Hagieni în urma extragerii blocurilor de stâncă inspectorii Gărzii de Mediu au comunicat coordonatele GPS către Autoritatea Națională a Ariilor Protejate (ANAP).

În urmă cu câteva zile ne-a fost transmisă concluzia celor de la ANAP, care certifică ceea ce am susținut de la bun început: zona de unde s-au extras acele blocuri de piatră este în perimetrul ariilor naționale protejate. Amintesc faptul că și plaja din Vama Veche are un regim special fiind nu numai o plajă domeniu public al statului român și zonă de interes strategic militar, ci și plajă aferentă zonei submerse protejate Natura 2000 de la Vama Veche. Cu alte cuvinte, dacă ești primar PSD de comună cu ieșire la mare permiți ca rudele tale să facă harcea-parcea atât o plajă protejată, cât și ariile naturale protejate din localitate. Apele Române nu există la Constanța, Poliția nu există la Constanța, DNA nu există la Constanța. Doar o imensă și foarte protejată gașcă de infractori. Nu protejăm mediul natural în România, protejăm mediul infracțional… Felicitări Gărzii de Mediu și, în special, domnului Octavian Berceanu, care și-au făcut datoria cu responsabilitate și în acest caz. 
VA URMA
Iată confirmarea datelor GPS de la locul furtului de piatră:

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI