Florin Roman preia șefia Camerei Deputaților pentru următoarele două săptămâni

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Florin Roman va prelua șefia Camerei Deputaților după ce Ludovic Orban și-a depus demisia săptămâna trecută. Această funcție este însă una interimară, pe o perioadă de două săptămâni.

„Eu am fost propus de PNL pentru a prelua interimar această funcție. La ședința Biroului Permanent a fost mai mult o discuție administrativă și mai puțin politică. Decizia a fost luată cu șapte voturi, fiind vorba despre o conducere rotativă, până la alegerea unui nou președinte. La urma urmei, indiferent cine era, aș fi votat orice alt coleg. Aș fi votat-o și pe doamna Prună ”, a declarat Florin Roman.

Până când se va alege un nou președinte la Camera Deputaților, conducerea va fi una rotativă, mai exact, fiecare partid va desemna un deputat care să conducă Camera, timp de două săptămâni.

Abia săptămâna aceasta plenul Camerei Deputaților a adoptat hotărârea de vacantare a funcției de președinte, după demisia lui Ludovic Orban.

La votul din Biroul Permanent a votat inclusiv USR pentru ca Florin Roman să preia interimatul.

„Nu vrem să avem blocaje administrative, am dat dovadă de înțelepciune, noi, cei de la USR și am acceptat ca Florin Roman să preia interimar funcția de președinte. Camera Deputaților, la fel ca întreaga țară, era la un pas să intre într-un blocaj, într-un haos instituțional, pentru că, în urma campaniei PNL din ultimele luni, țara a mers cu frâna de mână trasă. Nu vrem să avem blocaje administrative”, a declarat Ionuț Moșteanu, deputat USR.

Deși Ludovic Orban și-a dat demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților încă de la sfârșitul lui septembrie, cei de la PNL nu au înaintat actul către Parlament. Fostul președinte al liberalilor a făcut acest gest după ce a pierdut alegerile pentru conducerea partidului. El a spus că nu mai poate exercita această funcție atâta timp cât nu mai este președinte PNL și în timp ce „gruparea demolatoare cu sprijinul lui Iohannis este pregătită să calce în picioare democrația în România”.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI