Zile libere pentru părinții care nu au cu cine să își lase copiii când școlile sunt închise

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Senatul a adoptat, ca primă cameră sesizată, un proiect de lege extrem de important, având în vedere situația pandemică din țara noastră. Actul normativ vizează acordarea de zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor de până la 12 ani pentru perioada în care unităţile de învăţământ sunt închise.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a anunțat că a fost introdus un amendament astfel încât nicio categorie de părinţi să nu fie discriminată.

Ordonanța excludea categorii importante de părinţi, respectiv cei care, prin lege, sunt scutiţi de la plata impozitului pe salariu. Dar acest lucru nu înseamnă că părinţii excluşi iniţial nu se află în aceeaşi situaţie atunci când copiii lor sunt nevoiţi să rămână acasă pentru şcoala online. Prin urmare, a fost introdus un amendament prin care şi părinţii cu dizabilităţi, cei care lucrează în domeniul construcţiilor, sectorul IT şi cercetătorii să poată beneficia de zile libere pentru supravegherea copiilor.

Actul normativ reglementează astfel acordarea unor zile libere pentru supravegherea copiilor, în situaţia limitării sau suspendării activităţilor didactice cu prezență fizică în școli. Măsura a fost propusă în contextul răspândirii COVID. De asemenea, beneficiază și părinții sau reprezentanții legali ai copilului cu handicap grav neşcolarizat, ori care au în îngrijire o persoană adultă încadrată în grad de handicap, în condiţiile limitării sau suspendării serviciilor de zi de care acestea beneficiază.

Proiectul de lege a fost adoptat în Senat cu 128 de voturi ”pentru” şi o abţinere. Acum urmează să ajungă la Camera Deputaților, pentru votul final. Dacă va trece și de această Cameră care este for final, actul normativ va merge la președintele Klaus Iohannis pentru promulgare. Actul normativ își va produce efectele abia atunci când va fi publicat în Monitorul Oficial.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI