Crește dobânda la creditele în lei. Noul trend: depozitele online

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

În plină pandemie românii aleg să pună banii deoparte iar în ultima perioadă bancile au anunțat că mulți au constitut depozite. Asta pentru că băncile reprezintă în special pentru oamenii de afaceri parteneri de încredere, care le pot păstra economiile în siguranţă, recompensându-i totodată cu rate crescute ale dobânzilor. Noul trend pe care merg românii este cel al depozitului online, mai ales în marile oraşe, fiind atraşi de dobânzile mai mari cu până la 1% peste nivelul pe care îl pot găsi în sucursală.  

Tot mai multe bănci au ales să ofere acestora informaţii financiare pentru a le arăta beneficiile economisirii, şi a le demonstra că a pune bani deoparte este o acţiune cât se poate de fezabilă, atunci când aleg instrumente de economisire adecvate scopurilor lor.  

De exemplu, dacă deschideți un depozit la TBI Bank și puneți suma de 4900 de lei, (aproape 10.000 de euro) pe o perioadă de un an, câștigați 1800 de lei în plus.

Statisticile BNR arată o creştere  a depozitelor până la 273,08 miliarde în septembrie 

De altfel, potrivit Fondului de Garantare al Depozitelor Bancare în al doilea trimestru al anului peste 248,44 miliarde de lei au fost depuşi în depozite garantate de FGDB, cu peste 4 miliarde mai mult ca în trimestrul anterior.

Diferenţa dintre cele două este că FDGB are in evidenta doar depozitele pana la echivalent 100.000 euro per depozit.  

Potrivit datelor BNR, 162,65 miliarde de lei adică aproape 60% din total erau ”cazaţi” in conturi curente, care nu oferă dobândă.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI