Acuzații grave la un spital din Timișoara. Medicii, monitorizați cu brățari pentru a vedea cât stau la muncă

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Medicii de la Spitalul Municipal din Timișoara lansează acuzații grave la adresa conducerii. Aceștia sunt supravegheați cu brățări electrice pentru a vedea cât timp stau la muncă. Unii doctori spun că sunt acuzați că muncesc și la cabinetele private în timpul programului de la spital.

Conducerea spitalului se apără și spune că a luat această decizie pentru a vedea unde e mai multă nevoie de personal.

„Acest sistem nu este un sistem de supraveghere video sau audio. El funcționează pe baza bluetooth, este anonimizat, nu radiază și nu produce niciun efect. El se poate purta în diferite moduri, ca ecuson sau la mână. Noi monitorizăm spațiile, nu persoanele, ne interesează viteza de reacție și să avem rapoarte legat de unde e nevoie de mai mult personal, pentru că majoritatea timpului se petrece în saloane unde sunt pacienți în stare gravă. Achiziția a fost prin licitație publică. Costul chiriei este la câteva zeci de lei pe persoană pe lună, momentan avem pentru opt secții, 640 de persoane, vom vedea cum evoluează și dacă suntem mulțumiți. Au fost reclamații din partea personalului medical”, a declarat Daniel Malița, managerul spitalului Municipal din Timișoara.

Potrivit presei locale, pentru cele trei secţii, pentru acest sistem, costurile se ridică la aproximativ 6000 de euro pe lună.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI