Război pe taxele românilor. PSD vrea impozitarea „luxului”, PNL nu e de acord

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

PSD anunță noi schimbări dacă intră la guvernare. Chiar președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat că viitorul guvern PSD-PNL va desfiinţa cota unică de impozitare în 2022 şi va introduce impozitarea progresivă.

„Au mai rămas patru state europene cu cota unică. Categoric ca la anul va trebui luată o decizie privind cota unică. Au mai rămas România, Bulgaria, Estonia, care are o populatţe cat Bucurestiul, şi Bulgaria. Trebuie să luăm măsuri imediat, categoric sunt pentru impozitarea progresivă, pentru impozitarea marilor averi”, a anuntat Marcel Ciolacu.

Intenţia de a introduce impozitarea progresivă şi de a desfiinţa cota unică de impozitare practicată în prezent, nu poate fi o soluţie bună, spun specialiștii.

Dacă acest lucru se va întâmpla, acest lucru ar duce la noi taxe în perioada următoare. Au apărut deja primele tensiuni între cele două partide cu privire la acest lucru. Președintele PNL, Florin Cîţu a declarat că niciun sistem de impozitare care va duce la creşterea taxelor nu va fi accepat de partidul său, întrebat dacă susţine propunerea PSD de impozitare progresivă.

O altă problemă între cele două partide este și eliminarea scutirii de la impozit a angajaților din cercetare, IT și construcții. PSD nu este de acord cu acest lucru.

Aceste declarații vin după ce au apărut mai multe discuții despre eliminarea scutirii impozitului pe venit de care beneficiază angajații din IT, construcții și cercetare. Potrivit Ministerului de Finanțe această măsură ar aduce anual încă 600 de milioane de euro la bugetul statului.

De asemenea PSD mai doreste să taxeze și luxul.

„Prima dintre ele ar fi pentru taxarea luxului. Aici nu e un lucru pe care îl inventăm noi. Toate țările civilizate au o asemenea taxare a luxului. Vrei yacht? Plătești în plus.Vrei mașini de sute de mii de euro? Plătești în plus. E o intenție pe care am declarat-o azi, nu e niciun fel de impunere. Urmează să o detaliem și nu este o condiție pe care o dă PSD ”, a spus Sorin Grindeanu la Parlament.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI