Noi probleme la Lețcani. 26 de pacienți au fost transferați la alte spitale din cauza frigului

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Sunt din nou probleme la spitalul de la Lețcani. Mai exact, instalația de căldură nu face față iar unitatea a fost închisă iar. Pacienții au fost evacuați și trimiși la alte spitale. Echipaje de la SMURD, inclusiv autospeciala de transport personal și victime multiple, o ambulanță SAJ și echipa de ajutor din Republica Moldova au contribuit la transportul pacienților.

13 pacienți de Terapie Intensivă au fost duși de la Lețcani la Institutul Regional de Oncologie, la Neurochirurgie și la UPU Sf. Spiridon. Ceilalți 13 pacienți non ATI au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase și la Spitalul CFR.

„Pacienții au fost stabili, pe timpul transportului au fost urmăriți de echipe medicale”, a spus Diana Cimpoeșu, șeful UPU Iași.

La începutul acestui an, unitatea mobilă de la Leţcani a fost închisă tot din cauza unor probleme apărute la sistemul de încălzire şi la cel electric.

Spitalul mobil de la Leţcani a fost redeschis în urmă cu puțin timp. Asta, după ce autorităţile au dat asigurări că au fost rezolvate toate problemele tehnice. Spitalul mobil Leţcani a fost achiziţionat în anul 2020 şi a costat aproape 13 milioane de euro.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI