PSD și PNL nu cedează. Ambele partide vor să dea premierul. Liberalii, băgați în ședință de Iohannis

[the_ad id="427"][the_ad id="420"]

Politicienii nu se înțeleg deloc pentru formarea unui nou guvern. Deși România are un executiv interimar de la începutul lunii octombrie, liderii partidelor nu dau semne că se va ajunge curând la un consens. În noua alianță PNL-PSD-UDMR sunt în continuare certuri atât pe plan economic cât și cu privire la numirea noului premier. Nici PSD și nici PNL nu renunță la a da premierul. Totul, în contextul în care anunțaseră că pe data de 18 noiembrie am putea un nou guvern.

PSD este categoric. Spune prin vocea lui Marcel Ciolacu că social democrații ar trebui să dea premierul din cauză ca au o cei mai mulți parlamentari. De asemenea nu vor ca Florin Cîțu să fie propunerea de premier din partea liberalilor. Au motivat că a fost dat jos printr-o moțiune de cenzură și acum nu mai poate fi în fruntea executivului. Președintele PSD speră ca la această nouă întâlnire să se finalizeze și programul de guvernare.

„Ne dorim o coaliție funcțională și cred că deja ar trebui să ne grăbim să finalizăm aceste discuții în ceea ce privește primul ministru. Mi-aș dori un program clar cu prioritățile și urgențele românilor din acest moment. Mai mult ca sigur se va finaliza acest program de guvernare pe toate capitolele. PSD va face un Consiliu Național unde va decide primul ministru desemnat, dar cel mai important este să nu construim ceva fără să ținem cont de nimic. Trebuie să ținem cont de voința românilor. PSD a câștigat alegerile generale”, a spus Marcel Ciolacu.

Florin Cîțu le-a dat imediat replica social democraților după ce au spus că el nu mai poate să fie premier.

”Am auzit și eu acest argument și mi se pare bizar. O moțiune de cenzură nu este împotriva unui singur om, ori în această logică niciun ministru care a fost în Guvern nu mai poate să facă parte din viitoarea echipă. Eu nu vreau să mergem într-o direcție greșită și să ajungem să spunem: știți X de la PNL nu poate să fie ministru. Dacă la ei se poate cu președintele partidului, atunci se poate și la noi. ”, a spus Florin Cîțu.

Un lucru este cert. Cele două partide nu vor să renunțe la funcția de premier și negociază de peste două săptămâni, fără rezultat însă.

Surse politice au declarat că președintele Klaus Iohannis va avea o întâlnire astăzi cu liberalii, după această rundă de negocieri dintre partide.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ȘTIRI